Gast blog nr 5, Raspberry Smoothy v. Sminiastate

Gepubliceerd op 14 juli 2024 om 13:35

Een Welshie? Een ander leven!

Wat zijn we blij dat we inmiddels bijna 5 weken onze Olwyn in ons gezin hebben. In de vorige gastblogs heb je al kunnen lezen over eerste ervaringen van nestgenoten, ons verhaal is vergelijkbaar en daarom schrijven wij daar nu niet over.

Maar wat ons specifiek is opgevallen is de nieuwsgierigheid, intelligentie en speurzin van onze pup. Alles, maar dan ook alles moet verkend worden, bekeken, besnuffeld en gebeten. En dan moet je heel sterk in de schoenen staan om daar grenzen aan te stellen. Duidelijk, expliciet en tijdig. En ferm maar niet lelijk. Vooral belonen wat de pup goed doet.

 

Wat Olwyn (nog) niet kan is haar eigen grenzen bewaken, tijdig rust nemen want dat heeft ze hard nodig om te groeien. Daar moeten wij voor haar op letten.
En als ze dan wakker is lekker een zoekspelletje doen (brokjes in een snuffelmat of in het gras), stukje lopen (5 minuten per maand dat ze oud is, nu met 13 weken dus 15 minuten wandelen), of gewoon gezellig naast de baas op de grond op een botje kluiven.

 

Waar mogelijk nemen we haar overal mee naar toe, de winkel, het station, kantoor, wachten bij de autodealer totdat de kleine beurt klaar is. Mee door het dorp, te voet, in de fietskar of achter in de auto. Zo ziet ze veel, ervaart ze veel en went aan de gekste situaties.
Met als gevolg dat ze bij het oversteken van een weg nu automatisch gaat zitten na mijn ‘let op’ en wacht totdat ik zeg dat ze verder mag. En dat ze gaat liggen als ik in een winkelschap even iets wil bekijken. Ook fijn dat ze zindelijk is (en als ze aandrang heeft tikt ze met haar poot op de deur terwijl ze op de mat zit) en wacht totdat ik zeg dat ze mag eten, waardoor ik eerst even netjes de bak kan neerzetten.

 

Wat ik echt verbluffend vind is haar speurzin. We zijn gestart met praktijkspeuren, waarbij de hond een mensenspoor moet volgen om die mens op te sporen. Al in de eerste les bleek ze (nog geen 12 weken oud!) prima in staat met haar neus op het spoor de instructrice in een bos terug te vinden. Een geweldige en uitdagende sport voor haar!

Gelukkig heeft ze ook haar onmogelijke momenten, anders zou je vergeten dat je een pup hebt. Maar terwijl ik dit verhaal typ ligt ze heerlijk op mijn schoot te slapen. Ook daar heb je een pup voor.

Wij zijn super blij met Olwyn en de geweldige start die ze bij Daniëlle heeft gekregen!

Fam. Nonnekens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.